onsdag 29. august 2007

Flott treningskveld 29. august

Fokus for kvelden var starttrening. Etter en solid økt teori med Rune (flaggsetting ved start etter regel 26) gikk turen ut på fjorden i fine vindforhold. Deretter var det mange starter i rask rekkefølge med og uten I-flagget. De første startene gikk så som så. Etter hvert gikk det bedre og bedre. Dere var virkelig tålmodige og har lært en hel masse på denne intensive starttreningen. Bra jobbet !

Dagens overraskelse fikk vel jeg da påhengeren hoppet av - og forsvant i dypet ! Men, ingen griner av den grunn. Vi slet ofte med den gamle motoren som stoppet i tide og utide. Vi håper nå at Jollegruppa kan skaffe en som er langt mer driftssikker enn det den gamle var. (Og, så har vi lært at motoren må festes skikkelig samt at vi må ha en ekstra tau i den som sikring.)

Noe å huske på etter dagens trening?
- Hva bør du sjekke langs startlinja?
- Hvor bør du ikke være 1 minutt før start?
- Hvor bør du være 30 s før start?

Hva betyr det når flaggene går opp/ned:
- Klasseflagget går opp?
- Klasseflagg pluss P-flagget opp ("Blue Peter")
- P-flagget tas ned og klasseflagget står alene?
- Klasseflagget tas ned?

Hva betyr I-flagget?

Vi har ikke noen link til de norske reglene, men de internasjonale finner du her. Ta gjerne en titt på flaggene, etc samt reglene 1-5 og 10-13 i første omgang. Få gjerne de voksne til å hjelpe med oversettelse. Eller kanskje dere er så flinke i engelsk at dere klarer det selv?

Ingen kommentarer: